Redactie: Transgender Yvanna Hilton met de dood bedreigd

man vrouw Yvanna Hilton FamilieNieuws Suriname

De politie doet onderzoek naar een ernstige bedreiging met de dood aan het adres van transgender Yvanna Hilton. Dergelijke bedreigingen zijn niet nieuw. De laatste van het afgelopen weekeinde blijkt echter van ernstiger aard te zijn.

Op de Facebookpagina van de transgender is een brief gepost, waarin wordt aangegeven dat Hilton en andere leden van de transgendergemeenschap zullen worden afgemaakt. Dit nieuwe incident heeft een extra pikant tintje omdat de brief afkomstig zou zijn van de vrouwelijke politiebeambte Mequiza K.

De politie bevestigt de aangifte gedaan door Hilton. Overigens heeft de politie zelf contact opgenomen met haar na een interventie van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie. Over de mogelijke rol van de politiebeambte wil het korps nu geen uitspraken doen omdat de zaak in onderzoek is. “We zijn bezig te onderzoeken of het inderdaad om een politiebeambte gaat”, wordt aan de krant gemeld. Verdere details wil de politie niet geven.


Toen Hilton afgelopen maandag uit eigen beweging aangifte deed bij de politie moest zij haar ID-kaart tonen en achterlaten. Binnen twintig minuten bleek haar ID kaart te zijn gekopieerd en bewerkt. Minister Van Dijk-Silos, die door de Amerikaanse journalist Kevin Robertson werd geconfronteerd met de foto’s en bedreigingen van Mequiza, zegt in een interview met hem: “Het lijkt inderdaad op een politiebeambte, dit is erg, dit moet gelijk naar de korpsleiding.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.