Redactie: Rappers mogelijk over 4 maanden vrij

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdagochtend achttien maanden celstraf, waarvan twaalf voorwaardelijk, geëist tegen de Nederlandse rappers van de rapgroep Strictly Family Business (SFB).

Mocht de rechter deze straf overnemen, dan komen de jongens mogelijk over vier maanden vrij. De advocaten zullen op de volgende zitting hun pleidooi voeren, waarna de rechter uitspraak zal doen.

Het OM acht bewezen dat de verdachten K.M., F.E. en J.O. seks hebben gehad met een jeugdige en medeplichtig zijn aan het verspreiden van een kinderpornofilm. K.M. heeft het filmpje volgens het OM ook nog vervaardigd.

Volgens de officier van justitie heeft de seks vrijwillig plaatsgevonden. Het meisje was volgens de openbaar aanklager vrij consistent in de verschillende verklaringen die zij heeft afgelegd, waardoor er geen reden is om daaraan te twijfelen. De officier heeft ook naar voren gebracht dat de aangifte in eerste instantie is gedaan door de moeder van het slachtoffer, maar dat zij opgegeven moment in een brief heeft aangegeven deze te willen intrekken.
De rappers zijn in de laatste week van december 2016 aangehouden in hun hotelkamer in Torarica. Zij waren voor een aantal optredens in Suriname, maar hebben er maar één kunnen doen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.