Redactie: Mag je stelen voor je pasgeboren baby?

“Ik had ruzie met mijn vriendin, daarom heb ik ingebroken”, zei de veroordeelde Regillio M. dinsdag aan kantonrechter Dinesh Sewrattan. Hij werd verweten op 6 maart 2016 een woning aan de Frederikshoopweg te zijn binnengedrongen en een zaktelefoon te hebben weggenomen.

Hiervoor kreeg hij 1½ jaar straf opgelegd van de magistraat. Regillio legde een volmondige verklaring af op de strafzitting. Volgens hem had hij die bewuste avond ruzie met zijn vriendin gehad, omdat hij geen geld had babyspullen voor zijn pasgeboren kind te kopen. “Ik dacht dat ik snel aan geld kon komen, dus besloot ik maar in de woning te klimmen.
Ik sprong over de poort, pakte een trap en klom via een openstaand venster naar binnen”, zei de verdachte. Doordat de benadeelde iemand naast zijn woning zag lopen en op den duur geluiden op de bovenverdieping hoorde, schakelde hij gelijk de politie in. Regillio werd bij aankomst van de politie in de toiletruimte aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek dat hij de zaktelefoon van de benadeelde in zijn tas had bewaard. Het gestolen goed werd positief herkend door de benadeelde.

De magistraat hield de veroordeelde voor dat een ieder het momenteel moeilijk heeft in het land en een tekort heeft aan geld. Echter, als een ieder het recht in eigen handen begint te nemen en spullen van anderen steelt, zal dat ertoe leiden dat Suriname in een roversnest verandert.
Hij veroordeelde Regillio daarom ook conform de eis van het Openbaar Ministerie.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.