Redactie: Blauwgrond en omgeving geen stroom vanmorgen door aanrijding

Delen van Blauwgrond en andere gebieden van Paramaribo-Noord kwamen donderdag omstreeks vijf uur in de ochtend zonder stroom te zitten. De oorzaak was een mastaanrijding aan de Turkowstraat, waardoor de lijn die over de Wongsoredjostraat loopt, uitviel. Dat meldt N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) in een persbericht.

Het gaat om een belangrijke koppelmast waarbij twee gebieden, Rainville en Blauwgrond, aan elkaar verbonden worden. De mast moet worden uitgewisseld, maar door de weersomstandigheden zal er enige vertraging optreden bij de herstelwerkzaamheden, vanwege veiligheidsaspecten. Enkele buurten zijn intussen via andere lijnen overgenomen en worden weer van stroom voorzien. De werkzaamheden zijn nog gaande.

Ondanks herhaaldelijke oproepen van de EBS is er geen afname van het aantal mastaanrijdingen, met als gevolg dat er onnodige stroomonderbrekingen plaatsvinden.
De EBS stelt ook dat bij verbreding van wegen onvoldoende rekening wordt gehouden met aanwezige infrastructuur van de EBS, waardoor er in bepaalde gebieden de masten dichter bij de weg komen te staan dan gewenst.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.