Redactie: Steve verkrachtte zijn vrouw en mishandelde haar meermalig

politie Suriname

De 58-jarige Steve C. is dinsdag door kantonrechter Dinesh Sewratan veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met aftrek van vier maanden voor poging doodslag. De man had zijn partner op 11 en 12 oktober 2016 zwaar mishandeld. De rechter keek ondanks de ernst van het feit door de vingers en week af van de eis van officier van justitie Rayshree Koendan van drie jaar.

Sewratan heeft ook besloten dat de man zich tijdens gevangenschap moet laten begeleiden door een psycholoog. Uit het onderzoek is gebleken dat hij zijn partner meermalen heeft mishandeld. Ze heeft deze beschuldiging ook op de rechtszitting bevestigd. Ze vertelde namelijk aan de rechter dat haar partner een lieve man is, maar hij gaat elke keer wanneer hij een woede-uitbarsting heeft flink te keer en ze lijdt er steeds onder.

Eerder had ze ondanks de pijn en schade geweigerd om de politie erbij te halen, omdat ze van hem houdt. Bij de laatste keer was de mishandeling zodanig, dat ze voor enig tijd bewusteloos raakte en een barstwond aan haar hoofd opliep. Haar partner zou die dag ook twee keer gepoogd hebben om gedwongen seks met haar te hebben, in de badkamer en op bed. De verklaring van de twee dochters van de vrouw komen in grote lijnen overeen met de hare.
Desondanks bleef de verdachte erbij dat hij niet schuldig is. Hij vertelde aan de rechter dat hij het vermoeden heeft dat zijn partner aan een stoornis lijdt, waardoor ze zo nu en dan dingen zegt die niet waar zijn. Verder zet de vrouw volgens hem steeds een scenario in elkaar wanneer ze de relatie wil beëindigen. Hij betuigde in zijn laatste woord spijt en vroeg de rechter om verzachting.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.