Redactie: Badrisein Sital is vandaag gecremeerd

Hij was een nationalist, soms geliefd en soms gehaat, maar meer gerespecteerd.” Zo omschreef Idi Lemmers, het leven van zijn oom Badrisein Sital, woensdag tijdens de afscheidsdienst in de Memre Boekoe Kazerne. President Desi Bouterse heeft menigeen verrast door op de dienst aanwezig te zijn van zijn voormalige strijdmakker met wie hij de afgelopen twee jaar niet meer door een deur kon.

Het is publieksgeheim dat er een verstoorde relaties was tussen de voormalieg legerleider en oud luitenant-kolonel Sital. Het duo stond lijnrecht tegenover elkaar. Sital heeft Bouterse de afgelopen periode zwaar bestreden vooral in de media. Opmerkelijk is verder dat het staatshoofd geen speech heeft gehouden. Ook niemand van het hoofdbestuur van de NDP, de partij waaraan Sital jarenlang verbonden is geweest, heeft gesproken.

Kapitein Faried ilahibaks spreekt de aanwezigen toe bij de kist van Badrisein Sital. Foto Irvin Ngariman

Een man uit Saramacca met wie Sital de verkiezingen van 2010 in dat district voor de partij heeft helpen trekken, heeft gesproken over de politicus Sital. Ook personen met wie hij in de organisatie Suresco en het rijstorgaan heeft gewerkt, hebben het woord gevoerd.
Sital overleed vrijdag in het ziekenhuis nadat hij op dezelfde dag met hartklachten was opgenomen. Echter heeft de hartoperatie niet mogen baten. Sital is woensdag gecremeerd met militair eerbetoon.
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.