Redactie: 8 december proces alweer verschoven

De geplande zitting van de Krijgsraad in de militaire kamer gaat vrijdag ook niet door. Het Openbaar Ministerie heeft beroep aangetekend tegen het besluit van de Krijgsraad om verder te gaan met het 8 december strafproces.

De Krijgsraad heeft op de zitting van 9 februari besloten om het proces tot nader order uit te stellen. Dit op verzoek van auditeur-militair Roy Elgin. Het Hof van Justitie moet zich eerst uitspreken over het appel gedaan door het Openbaar Ministerie. Op basis van een resolutie van de regering heeft de procureur-generaal de Krijgsraad gevraagd het 8 december strafproces onmiddellijk te beëindigen. De Krijgsraad heeft dit verzoek afgewezen.

Het Hof van Justitie heeft zich nog niet uitgesproken over het hoger beroep dat is aangetekend door het Openbaar Ministerie. Op grond hiervan is ook de zaak die voor 17 februari op de rol stond, nu uitgesteld tot nader order.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.