Redactie: Verdachte pedofiel Fedor zegt mishandeld te worden te Santo Boma

jongens Paramaribo

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montor heeft maandag de spraakmakende pedofielenzaak, waarin de zes verdachten terechtstaan, in behandeling genomen.

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Roy Elgin, heeft de strafzaak voorgedragen voor behandeling. In deze zaak moesten de verdachten, Scharlton Z., Fedor B., Milroy W., Roy C., Vikash R. en Ricardo V., zich voor de rechter verantwoorden. De zevende verdachte, de 27-jarige G.R., die in de maand december door de politie werd aangehouden, is op donderdag 12 januari overleden in het ziekenhuis. G. R. heeft kort na zijn aanhouding een nog niet nader verklaarde aanval gehad. Hij moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Vanaf toen was hij onder politiebewaking opgenomen. Hij kwam aldaar te overlijden.

De afdeling Trafficking in Persons (TIP) maakte begin deze december melding van een pedofielennetwerk, dat zich richtte op minderjarige jongens via de sociale media. De zaak kwam aan het rollen door een slachtoffer, dat zich met zijn moeder bij de politie meldde, nadat hij uit handen van de verdachten was geglipt. De jongen vertelde dat hij door meerdere volwassen mannen seksueel misbruikt is geworden, waarna hij ook nog als sekswerker werd ingezet. Dit slachtoffer wordt op de volgende zitting als getuige gehoord.
De verdachte Fedor verklaarde dat hij mishandeld wordt in het cellenhuis te Santo Boma. Het Openbaar Ministerie zal proberen om deze verdachte elders te muteren. De zaak is uitgesteld naar 24 april. Tot dan blijven de verdachten in detentie.

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.