Redactie: Gaat Koyeba 2 jaar brommen?

De bekende dancehall/reggae artiest Lowinso Misiedjan, meer bekend als King Koyeba, zal als het aan de officier van justitie Shanta Mahadew ligt, veroordeeld worden tot twee jaar gevangenisstraf voor het verhandelen van drugs. De openbaar aanklager eiste daarnaast een geldboete van vijfduizend Surinaamse dollar of vier maanden celstraf.

Tegen medeverdachte Jermain A. (34) heeft ze vier jaar gevangenisstraf en een geldboete van tienduizend SRD of zes maanden hechtenis geëist.
De artiest was tijdens de behandeling van de zaak stil en bleef voor zich uitstaren, terwijl zijn medeverdachte ietwat onrustig oogde.

Een negentienjarige schoolgaande neef van Koyeba heeft bezwarende verklaringen tegen hem afgelegd, onder andere dat hij voor zijn oom drugs bewaarde, waarvan hij af en toen wat mocht verkopen voor SRD 5 per wikkel. Mahadew wierp tijdens haar requisitoir op dat de ster tot voorbeeld had moeten dienen voor zijn neef, maar hij heeft hem juist misbruikt.

Bij een inval in de woning van de artiest op 15 oktober 2016 vond de politie 563 gram marihuana in de schooltas van de neef. Bij de artiest zelf is 115 gram aangetroffen. Koyeba verkocht de drugs, die hij bij Jermain A. kocht, om zijn kinderen te verzorgen.
Hij had ook de zorg over zijn schoolgaande neef. Bij onderzoek heeft de politie ruim zes kilogram marihuana aangetroffen bij Jermain A.
Op 27 februari zullen de advocaten Raoul Lobo en Ligia Palmburg voor de verdachten pleiten.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.