Video: Eerbetoon aan zieke Clarence Breeveld


De directeur van het Kabinet van de President van Suriname, Eugene van der San, heeft zanger, gitarist en componist Clarence Breeveld gisteren gedecoreerd tot Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster. Dit gebeurde namens president Bouterse tijdens een eerbetoon aan Breeveld in Theater Aan De Slinger te Houten(NL). “Hij heeft Suriname op waardige wijze in het buitenland, in het bijzonder Nederland, uitgedragen, vandaar deze decoratie” aldus Van der San.
Het eerbetoon ‘Thank You Clarence‘ werd gehouden door tal van artiesten, onder wie Denise Jannah, Brian B., Ronald Snijders, Oscar Harris, en Manoushka Zeegelaar-Breeveld.

Het evenement was door de kinderen van Breeveld georganiseerd als laatste eerbetoon aan hun vader, die ongeneeslijk ziek is. De presentatie lag in handen van zijn broer Borger Breeveld.
De Ere-Orde van de Gele Ster is een Surinaamse orde van verdienste. Deze ridderorde werd ten tijde van de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 ingesteld om de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau te vervangen.

Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het