Redactie: Het verdrietige afscheid 20-jarige Clarissa Boldewijn

De overleden Clarissa

Rode en zwarte ballonnen aan de ingang van de aula, opmerkelijk geklede mensen met rode dassen en rode sjaals gecombineerd met hun zwarte kleding, hier een daar rode bovenkleding.

Er is vrolijk en feestelijk klinkende bazuinmuziek. Tijdens de toelooop van aanwezigen doet het even niet vermoeden dat het om een begrafenis gaat. Maar als gehuil de aula vult, realiseert menigeen zich dat het de laatste eer is aan de twintigjarige Clarissa Boldewijn, die gewelddadig om het leven is gebracht.

Op bepaalde momentenis verdriet voelbaar. Het ene gegil na het andere zal volgen als de dragers van Mariusrust het afscheidslied ‘A kaba, a kaba,a kaba’ zingen en het deksel boven de kist wordt dichtgeschroefd.

Clarissa Boldewijn was universiteitsstudente en drie weken geleden als vermist opgegeven. Een week terug stuitte de politie op haar begraven lichaam in Brokopondo na te zijn getipt door een voorbijganger. Spelers van de volleybalclub waarvan zij lid was, komen in rood-wit tenue afscheidnemen van hun speelkameraad. Ook zij hebben het moeilijk bij het afscheid.

De aula is tot de laatste stoel gevuld. Aanwezigen moeten staan onder de tent. Naarmate het uur vordert, vult het terrein zich met mensen die de jeugdige de laatste eer willen bewijzen.

Heel veel jongeren zijn onder de aanwezigen. Onder begeleiding van bazuinkoor met drummersnemen haar naastenvreugdig afscheid. De dragers krijgen rood-wittepangiover hun schouders als zij zich opmaken om met het lichaam te dansen. Christelijke deuntjes maken snel plaats voor de feestelijke nummers.

Ondanks de opgewekte nummers gaat de familie niet los. Niemand die het initiatief neemt om een beentje los te gooien.
Maar de dragers laten zich van hun betere zijde zien. De ene mooie pas na de andere wisselen zij en vervolgen hun weg naar de open groeve.
Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.