Redactie: Rappers 4,5 jaar de gevangenis in?

De leden van de Haagse rapgroep Strictly Family Business(SFB) die op 28 december 2016 in Suriname werd aangehouden vanwege het plegen van ontuchtelijke handelingen met een minderjarig meisje en het verspreiden van beeldmateriaal van deze daad, moesten vorig week donderdag in de rechtbank in Paramaribo aanhoren dat ze niet meer op vrije voeten worden gesteld.

Integendeel, de rechter vond dat er ernstige bezwaren zijn en dat er in politieverklaringen tegenstrijdige verklaringen stonden.
Vandaar dat de rechter ook vijf getuigen had gehoord, waaronder het meisje dat op de video te zien was. Zij bleef herhalen dat ze vrijwillig seks had met een van de rappers en dat de mannen op het filmpje wel de leden van de SFB waren.

Maureen Nibte en haar collega Humphrey Schuurman voerden de verdediging van de SFB. Zij vonden het vreemd dat er ruim anderhalf jaar was gewacht dat het OM na de aangifte in mei 2015 niet meteen werk heeft gemaakt om tot vervolging over te gaan. Volgens de advocaten zullen het geringe leeftijdsverschil en de ongedwongen sfeer waarin de sextape is gemaakt, omstandigheden kunnen zijn die een rol kunnen spelen bij een eventuele strafvermindering. De advocaten bleven bij hun standpunt dat uit het beeldmateriaal niet op te maken viel dat het de rappers waren.
Op 16 februari zal het Openbaar Ministerie met een strafeis komen in deze zaak. Volgens de zender Radio 10 zal er minstens 4,5 jaar geëist worden tegen de in opspraak gemaakte rappers uit Den Haag.
Bron: AllesinSu
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.