Redactie: Militairen zorgen voor veiligheid aan de Waterkant

Waterkant Paramaribo

Verkopers aan en bezoekers van de Waterkant kunnen zich nu veiliger en beter op hun gemak voelen met de regelmatige aanwezigheid van militairen.

De uitbaters, hun klanten of mensen die gewoon wilden relaxen werden lastiggevallen door dronkaards, dak- en thuislozen en junks en er hadden zelfs roofovervallen plaats.

Sinds ongeveer zes maanden patrouilleren militairen in de omgeving van zeven uur ’s avonds tot de volgende ochtend zeven uur. Een militairen zegt in gesprek met de krant dat calamiteiten zijn terug gedrongen. Indien er zich toch iets voordoet dat ze zelf niet mogen oplossen wordt de politie inegeschakeld. Het is verboden op de dijk te zitten en wanneer militairen bezoekers daarop wijzen, ontstaan soms discussies.Toenmalig districtscommissaris Jerry Miranda, van Paramaribo Noord-Oost, sinds kort minister van Openbare Werken, onder wiens leiding legerassistentie was aangevraagd, zegt dat dit gedaan is, omdat er geen geld was om een beveiligingsbedrijf te betalen.
De situatie was namelijk zo erg, dringend veiligheidsmaatregels genomen moesten worden. Door de overlast konden kinderen konden daar niet meer spelen. Miranda zegt dat de situatie nog niet is wat het wezen moet, maar de eerste stappen tot zijn veiligheid gezet.

Het is aan zijn opvolger om het plan verder uit te voeren. De beheersraad die wordt voorgezeten door de directeur van het toen nog bestaande ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme ziet toe op de veiligheid. Ook de dc van Noord-Oost heeft zitting in de raad.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.