Redactie: Over Charedine van Dams

Nog geen 7 weken voor haar overlijden besloot 25-jarige Charedine van Dams haar levensverhaal op te schrijven en te delen met de wereld. Ze deelde dit vooral om haar vrienden, familie en alle mensen op Facebook te bedanken voor hun hulp, steun en vriendschap. Maar ook om zelf te vertellen wat er met haar aan de hand was, zodat mensen geen fabeltjes hoefden aan te horen van anderen. De prachtige Charedine was vooral bang om haar twee kinderen achter te laten. Maar ze begon vol goede moed aan het nieuwe jaar. Ze was vastbesloten om verder te gaan en gezond te worden. Opgeven was geen optie! Maar het mocht niet baten..
Lezen jullie hier de brief van 25-jarige Charedine die afgelopen week overleed na 1 van haar operaties.

Hoe was mijn Jaar ? ..
Oktober 2015 verloor ik Mijn lieve lieve Oma,met een hartvlies-ontsteking & 10kilo Medicatie(vanaf dat moment werd OLVG mn beste vriend) ben ik haar gaan begraven in Switi-Sranang.
Een TE mooie tijd daar meegemaakt with The FAMGANG! December terug gekomen waar K volgens “mensen” natuurlijk 2Wkn vast zat voor Drugs..? ondertussen zit ik nog steeds met die ontsteking.
Januari blijkt dat ik vocht bij mn Hart heb zitten (EVERYBODY WAS LIKE; huuuhh WTF! hoe komt dat noou daarr!) Onderzoek naar onderzoek Niks te vinden.. maar t vocht zit er nog steeds(levenssgevaarlijk)
En daar kwam Operatie#1 ,verdrietig dat K was joh! Ik was 24Jr met 2gezonde verdrietige kinderen aan mn bed. 14Feb werd Cheraynio 6jr & ik bidden ; ik hoop dat ik het red.
Operatie ging goed & t vocht was weg! We dachten het nu allemaal wel achter de rug te hebben.. dus niet! Pijnen bleven komen.. K bleef het OLVG bezoeken alsof het mijn Thuis was(K werd daar op de Hart-afdeling ook zo behandeld) want jaa k was de enige jonkie op de afdeling. Mn kind werd 6 & k was er gewoon.. Maart April ; nog steeds pijnen ontsteking EN vocht.
Lag k daar in Mei weerrr ; Operatie #2
Hartje zomer iedereen vrolijk buiten & K ontving bezoek op ’t terras van OLVG.
Ook die operatie verliep prima! Nu begint t 2mnd “revalideren” maar k zit id stress Haal k de 25 wel ?? IK WIL DANSEN MET LA-ROUGE hooeedannn!! 13Augustus ; k was GOD dankbaar dat k de 25 heb gehaald,jammer van la-rouge volgend jaar beter..

Na 2 Operaties en tientallen verschillende medicatie bleef t vocht terug komen

Ik bleef bidden ,(TEveeell) mensen hebben voor mij gebeden en bleven mij poweren
K moest niet verdrietig zijn.. maar wrm moest k niet verdrietig zijn? K was 25 jr 2kinderen van 4&6 K lag alsmaar doodziek Thuis of OLVG. Mn mensen waren er kapot van hoezo ik niet dan?! Maar ze hadden gelijk.. inplaats van verdrietig zijn bleef k vechten en vechten
In oktober kreeg ik weer een andere medicatie en gaf aan dat dit de laaaatste was & anders hield t op! Was al die medicijnen ZAT! Tot nu toe gaat dat Prima! Mn ontsteking is weg & t vocht is “weg” K voel mij stukken beter & kan weer vn het leven genieten met mijn Kinderen en de mensen die om mij geven. December zouden wij op Vakantie gaan maaarrr als Kersje op mn ingewikkelde taartje kreeg ik een nieuwe Woning & koos ervoor die te nemen! Want jaaa zeg eerlijk, na zoo een KUT jaar verdien Ik zo’n Cadeautje toch wel?
alweeerrr Sorry voor mn bijbelse tekst
Deel dit ook zeker niet met jullie omdat ik een potje zielig gevonden wil worden of omdat k het GRAAG vertel .. of omdat er werd gezegd dat k een Maagband had gezet (jonge yu nanga yu “nicht” oenyanggKA) now pas mi fier fu pikieng ung?
Ik deel dit(hier)omdat ik het afgelopen jaar door heel wat Mensen ben gesteund hier op Facebook & dat waardeer ik uit de grond vn mijn Harttt????? een ieder die mij is komen Opzoeken,mij beterschap heeft gewenst, mn Kinderen heeft opgevangen , ETEN heeft gebracht (vooral mijn Tantes! Ik heb geen dag Ziekenhuis eten gegeten) Voor mij heeft gebeden op wat voor manier dan ook. Ik hou van Jullie & het word gewaardeerd?❣? Ik tagg bewust niemand want no wan sma moes fier wan fasie maaaarrr wijlen mijn Oma Hilda,grantangii fi hoor mi baka djimiee?.
Een fijne jaarwisseling mensen.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.