Redactie: Huis afgebrand door muskietenkaars

brand Paramaribo

De politie van het ressort Latour kreeg op maandag 6 februari via de Centrale Meldkamer de melding van een woningbrand aan de Onsgelukweg.

Ter plaatse aangekomen stond de woning al in lichterlaaie. Onderzoek wees uit dat een deel van het gezin op het moment van de brand niet thuis was. Slechts de moeder bevond zich in de woning. Zij verklaarde aan de politie dat de brand vermoedelijk in de slaapkamer moet zijn ontstaan.

De vrouw had muskietenkaars aangestoken onder het bed. Zij vermoed dat het beddenlaken vlam moet hebben gevat met voor het gezien het noodlottige gevolg.


De ingeschakelde Brandweer kon slechts nablussingswerkzaamheden verrichten. Alleen een gas cilinder kon veilig worden gesteld. Al het overige is verloren gegaan. De woning is niet tegen brand verzekerd.