Redactie: Moeder wil dat misbruikende stiefvader vrijkomt


Verdachte Harvey B. (37) beweert dat zijn twaalfjarige stiefdochter hem zelf heeft gevraagd om seks en daarom kan volgens hem niet van verkrachting worden gesproken. Het meisje verklaart echter dat haar stiefvader vaak in de vakantie, wanneer haar moeder niet thuis was, gedwongen seks met haar heeft gehad.

Kantonrechter Rewita Chatterpal fronste haar wenkbrauwen en officier van justitie Reshna Jhinkoe staarde verbaasd naar de man, toen ze hem hoorden verklaren dat de gemeenschap met wederzijds goedvinden had plaatsgevonden. De rechter vroeg hem of hij het mogelijk acht dat een twaalfjarig meisje uit het niets om seks vraagt. Als reactie hierop vertelde de verdachte dat de tiener vaker naar seksfilmpjes kijkt en dat hij haar had gewaarschuwd om ermee te stoppen, om te voorkomen dat ze seksuele prikkels zou krijgen.

Harvey B. heeft zelf een dochter van zes jaar met de moeder, die zwanger is van hun tweede kind. Het paar heeft al negen jaar een relatie.De man wil graag in vrijheid gesteld worden, zodat hij voor zijn gezin kan zorgen. Hij is de enige kostwinner en hij maakt zich dus ernstig zorgen over de kinderen.

Zowel zijn stiefdochter als haar moeder heeft de kantonrechter gesmeekt hem vrij te laten, omdat ze geen uitweg hebben.
Ze hebben nauwelijks te eten en leven van wat ze van familie of vreemden krijgen. Op 21 maart komen de officier van justitie en de advocaat van de verdachte aan het woord.

Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.