Oproep: Gaan jullie stemmen vandaag!


Om 7.00 uur gaan landelijk 343 stembureaus open voor de verkiezing van leden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Jongeren tussen 12 en 25 jaar mogen hun stem uitbrengen. De stembureaus zijn tot 18.00 uur open. Tweehonderd kandidaten doen mee aan de verkiezing. Uiteindelijk worden 29 gekozen tot jeugdparlementariërs voor de komende drie jaren. De zetelverdeling voor het NJP is Paramaribo 9, Coronie 1, Wanica 4, Nickerie 3 en in Para, Marowijne, Commewijne, Saramacca, Sipaliwini, Brokopondo 2 zetels.

De nieuwe minister van Sport en Jeugdzaken, Joan Dogojo, die ook gewezen jeugdparlementariër is, hoopt dat iedere jonge Surinamer uitkijkt naar deze fase van het verkiezingsproces. Jongeren krijgen de mogelijkheid om te participeren op bestuurlijk niveau.

Naar de stembus gaan is een nationaal en internationaal recht van iedere jongere. De regering gelooft in dit recht, dat op een democratische wijze aan toe gaat.
Minister Dogojo roept de samenleving op om er alles aan te doen de jongeren te ondersteunen, zodat zij gebruik kunnen maken van hun recht en geen hinder ondervinden. Zij vindt het ook belangrijk dat jongeren bewust zijn van het feit dat het kiezen van een jeugdvertegenwoordiger, slechts een deel is van het grotere proces van jeugdparticipatie op bestuurlijk niveau.
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.