Redactie: Meneer Will stuurt container vol spullen naar Suriname


De container met spullen voor de zwakkeren in de samenleving wordt zaterdag verscheept naar Suriname. In de opslagruimte van Will van Rhee (66) uit Tiel ligt genoeg voor een tweede zending.

Elke dag geeft zijn mailbox wel een seintje dat er weer iets klaarligt voor de ‘Vrienden van Suriname’. „Laatst weer van iemand uit Friesland. Dat is voor mij niet te doen. Ik heb geen vrachtwagen in de tuin staan”, zegt Van Rhee.

Sinds eind jaren 90 van de vorige eeuw vult Van Rhee de ene na de andere container met spullen die ze in Surinaamse achterstandswijken goed kunnen gebruiken. Hij werd geraakt door het land, door de mensen die er woonden. Maar ook de soms bittere armoede trof hem. „Kinderen met shirtjes vol gaten, die wij nog niet eens zouden gebruiken om de auto te poetsen.”

Daarom verzamelt hij kinderkleren, maar ook rolstoelen voor ouderen. „Vier maanden een rolstoel huren in Suriname, kost iemand met een laag inkomen een maandsalaris.” De stichting verzorgt ook stageplaatsen voor studenten.
„Eentje stuurde een mail dat hij jongeren wil laten kennismaken met de judosport. Of ik aan judopakken en judomatten kan komen. Dat moet voor de volgende zending te regelen zijn.”

(Redactie: Heeft u judomatten en judopakken voor Suriname, maakt u dan contact met de redactie)
Voor meer informatie klik op de website van ‘vrienden van Suriname’
Bron: Gelderlander
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.