Redactie: Medewerker TBS kliniek doodgestoken door patient

taxi Paramaribo


Een medewerker van een tbs-kliniek in De Kijvelanden in het Zuid-Hollandse Poortugaal is zondag aan zijn verwondingen overleden. De 25-jarige man werd vrijdag door een 44-jarige patiënt neergestoken met een schaar.

Het personeelslid werkte nog maar een paar weken in de tbs-kliniek. Hij werd vrijdagmiddag meerdere malen met een schaar gestoken, raakte levensgevaarijk gewond en moet gereanimeerd worden. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan het begin van de middag is overleden.

De dader werd al vijftien jaar in de kliniek behandeld en is ooit veroordeeld voor ‘feiten die met agressie te maken hadden’, dit meldt de NOS. Volgens justitie waren er geen aanwijzingen dat dit kon gebeuren.
Een arrestatieteam pakte de vermoedelijke dader kort na de aanval op. Wat hem heeft bezield en hoe hij erin kon slagen de medewerker neer te steken, is nog onduidelijk. Naast het strafrechtelijke onderzoek is een intern onderzoek opgestart. De dader wordt maandag voorgeleid voor de Rechter-Commissaris.
Metronieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.