Redactie: Gratis concert voor zieke Clarence Breeveld


Diverse top Surinaams Nederlandse artiesten waaronder Bryan B, Ronald Snijders, Oscar Harris, en Manoushka Zeegelaar-Breeveld komen samen om de zanger zanger, gitarist en componist Clarence Breeveld eer betoon te brengen.

Dit vindt op zondagavond 12 februari in Theater Aan De Slinger in Houten, Utrecht (Nederland) plaats.

De Surinaamse Gospel en Kaseko zanger is ongeneeslijk ziek en met een speciaal aan hem opgedragen concert genaamd ‘Thank You Clarence’ uiten de artiesten hun waardering voor zijn bijdrage aan de Surinaams-Nederlandse muziek. Zijn broer Borger Breeveld neemt de presentatie voor zijn rekening nemen.

Clarence Breeveld (68) staat al sinds zijn dertiende op het podium. Met zijn gitaar en een scala aan muziekformaties en koren wist hij steeds op een unieke wijze een breed repertoire ten gehore te brengen. Van Gospel, Bluegrass en Country, tot Surinaamse Kaseko en Nederlandstalige kerkliederen. Een zanger die zowel op grote Gospel festivals te zien was, maar net zo goed stad en land afreisde voor een optreden op een verjaardag of begrafenis.
Midden jaren ’60 won hij als tiener het Surinam Songfestival met zijn toenmalige band ‘The Little Stars’ en besloot zijn muzikale carrière naar een hoger niveau te tillen. In samenwerking met o.a. Ronald Snijders en later als duo met Hannah Belliot bracht hij de eerste albums uit. Na deze periode ging hij verder als solist en bracht diverse soloalbums.

Zijn laatste CD heet ‘Clarence Breeveld introduces Yvonne van der Wal’. In het TV programma ‘Raymann Is Laat’ was zijn interpretatie van ‘Ala Presi’ jarenlang wekelijks te horen.Clarence Breeveld deed ook geregeld TV optredens in Suriname en Nederland. Tevens was hij in de jaren ’80 te zien als acteur in Nederlandse series als ‘Mijn Idee’ en ‘Familie Wijntak’. Het concert is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.