Redactie: Kennen jullie dit ‘behekste’ jongetje nog?


Ruim een jaar geleden werd de wereld opgeschrikt door een hartverscheurende foto van een uitgemergeld en ondervoed jongetje dat van een hulpverlener water krijgt.

De Nigeriaanse jongen was achtergelaten door zijn familie, omdat ze dachten dat de knul behekst was.

Gelukkig werd hij gevonden door de Deense hulpverleenster Anja Riggren Lovén, die hem naar het ziekenhuis bracht en hem een nieuwe naam gaf: Hope. Hij knapte in één maand al flink op. Nu, een jaar later, gaat het zelfs zo goed met de jongen dat het tijd was voor een nieuwe foto. Daarop is te zien hoe Hope, met gezonde bolle wangen, weer water krijgt van een hulpverlener. Maar de omstandigheden zijn helemaal anders: Hope is op weg naar zijn eerste dag op school.


De Deense richtte vier jaar geleden een stichting op voor verwaarloosde kinderen: The African Children’s Aid Education and Development Foundation. Sindsdien helpt de stichting kinderen in Nigeria en andere Afrikaanse landen, die achtergelaten zijn omdat hun familie bang is dat ze behekst zijn. Lovén biedt deze kindjes een nieuwe toekomst. Met succes, zoals blijkt uit het hoopvolle verhaal van Hope.
ook zorgt de stichting ervoor dat het bijgeloof in Nigeria omtrent hekserij, wordt bestreden door onder andere goed onderwijs. „Het bijgeloof zorgt ervoor dat veel kinderen en jongeren aan hun lot worden overgelaten. Men denkt dat de kinderen behekst zijn waarna ze gemarteld, verdreven of vermoord worden door de lokale bevolking”, schrijft Ringgren Lovén onder één van haar Facebookberichten.

 

Over de bekende voor-foto van Hope vertelde ze verder: „Dit is reden dat ik al mijn bezittingen heb verkocht en ben verhuisd naar een onbekend land. Ik blijf vechten voor de kinderen.”
Bron: Metro

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.