Redactie: 20 jaar lang met je dode ouders in huis


Een zoon die de gebalsemde lichamen van zijn ouders meer dan twintig jaar thuis bewaarde, moet ze na een lange juridische strijd nu toch echt gaan begraven, meldt Metro UK.

Het gaat om het stoffelijk overschot v an Eugenois en Hilda Marcel. Zoon Melvyn hield hun lichamen jaren lang in bewaring in een huis in Edinburgh. Hilda overleed op 10 februari 1987 op 68-jarige leeftijd en Eugenois overleed op 31 augustus 1994 op 91-jarige leeftijd.
In 2002 ontdekte de politie in het huis van Melvyn, terwijl ze eigenlijk naar iets anders zochten, de lichamen van de ouders van de man. Het stoffelijk overschot werd verplaatst naar een mortuarium, waar ze sindsdien bewaard bleven.


Hoewel de gemeente Edinburgh de begrafenis met Melvyn al sinds 2012 besprak, wilde het niet werken. Uiteindelijk vroegen zij toestemming aan om Hilda en Eugenois te begraven, omdat Melvyn daar geen afspraken over maakte. Uit een geschreven verklaringblijkt dat Melvyn van plan was een enorme vriezer in zijn huis te bouwen, zodat hij de lichamen daar kon bewaren. Dat zou een tijdelijke oplossing zijn, tot hij een bovengrondse kapel zou hebben gebouwd waar zijn ouders moesten komen te liggen. De gemeente Edinburgh heeft laten weten de stoffelijke resten nu toch echt te moeten begraven, omdat het hun ‘wettelijke plicht’ is.
Bron: Metro
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.