Redactie: Wat als Louis zijn 9-jarige stiefdochter niet heeft misbruikt?

omgang Suriname


De advocaten Oscar Koulen en Robby Denz pleitten elk voor vrijspraak voor hun cliënt Louis G. Aan deze 63-jarige verdachte wordt het verwijt gemaakt dat hij zijn 9-jarige stiefdochter seksueel heeft misbruikt. Deze zaak kwam aan het rollen nadat een anonieme beller een melding maakte dat een leerling aan haar geslachtsdeel werd aangeraakt door haar stiefvader. De politie nam deze melding serieus en haalde het kind van school op. Zij werd toen verwezen naar een specialist voor onderzoek.
De politie heeft eerst om de verdachte heen gewerkt. Uit het onderzoek bleek dat ze inderdaad seksueel misbruikt was. Het kind werd toen door Jeugdzaken ondervraagd en zij gaf de naam van de verdachte Louis G. op. Op 18 mei 2016 werd de verdachte in verband met het onderzoek aangehouden. Het slachtoffer was 6 jaar oud toen deze handelingen begonnen.

In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Claudia Bruining, 4 jaar gevangenisstraf geëist. De verdachte blijft volharden in zijn onschuld. Uit het geneeskundig rapport blijkt dat het kind inderdaad is misbruikt. Het 9-jarige meisje heeft gedurende het onderzoek de verdachte als de dader aangewezen. De advocaten waren de mening toegedaan dat het kind tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Op basis van de tegenstrijdigheden verzochten de advocaten kantonrechter Siegline Wijnhard om hun cliënt het voordeel van de twijfel te willen geven. “Waarom wordt er altijd bij alle zedenzaken de verklaring van het slachtoffer serieus genomen en die van de verdachte niet?

De verdachte heeft vanaf het prille begin ontkend. De specialist heeft in 2016 het slachtoffer onderzocht, terwijl het feit eerder heeft voltrokken”, gaven de advocaten te kennen. Volgens advocaat Denz kan zijn cliënt zich niet meer heugen waar en wat hij 3 jaren terug heeft gedaan. Gezien de leeftijd van de verdachte moet er daarmee rekening worden gehouden.
De vervolging reageerde door aan te geven dat van een meisje van 8 jaar niet verwacht kan worden dat ze alles met dag en tijdstip kan aangeven. “In ieder geval staat vast dat het kind misbruikt is en die ondersteuning kunnen wij terugvinden in het rapport van de gynaecoloog”, stelde Bruining. Op 2 maart wordt de verdere behandeling voortgezet. De verdachte blijft aangehouden.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.