Video: 25-jarige Justin Jap Tjon vermoord in AmsterdamDe man die dinsdagavond in Osdorp werd doodgeschoten is de 25-jarige Justin Jap Tjon. Hij was een bekende van de politie, maar stond niet te boek als een zware crimineel met een indrukwekkende reputatie.
De naam van het slachtoffer was te vinden in de systemen van de politie, maar had geen staat van dienst waarbij ’je verwacht dat iemand geliquideerd zal worden’, zegt een politiewoordvoerder tegen Het Parool.
Over Jap Tjon is volgens de krant weinig bekend. Zijn vrienden vertellen dat ze zijn achternaam niet kenden en ook niet wisten wat hij in het dagelijks leven deed. Wel zou hij volgens hen ’altijd vrolijk’ zijn geweest.

Jap Tjon werd dinsdagavond rond 22.30 uur om het leven gebracht. Buurtbewoners in Osdorp hoorden zo’n acht tot tien schoten. „Het waren drie salvo’s uit een automatisch wapen”, vertelde een van de bewoners. De politie was daarna snel ter plaatse en begon het slachtoffer te reanimeren. Ook toegesnelde brandweerlieden deden nog een poging, maar het mocht niet baten.

Er is nog niemand aangehouden in verband met de moord.
Bron: TelegraafU kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.