Redactie: Echtpaar Kromodimedjo-Amat 50 jaar getrouwd


Gouden huwelijk voor echtpaar Kromodimedjo-Amat. Van de week vierde de heer Kromodimedjo Andre Jasir en mevrouw Amat Rita Gijem, wonende te Dirkshoop, in het district Saramacca, hun 50 ste huwelijksjaar.

De heer Kromodimedjo Andre, is geboren op 25 oktober 1944 te Catharina Sophia, in het district Saramacca. Hij bezocht de lagere school te O.S Sidoredjo. Hierna ging hij naar een Landbouw school te Alliance in het district Commewijne. Verder heeft hij een P.D. boekhouden opleiding gevolgd bij opleidingsinstituut Gumman.


Vanaf het jaar 1969 tot zijn pensionering was hij werkzaam bij het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, alwaar hij ook belast was met het verzorgen van trainingen. De heer Andre Kromodimedjo is lid geweest van de voetbal teams Baru Tibul en Coronie Boys. Tevens zat hij in het adviesraad van S.V. Bintang Baroe. Hij geeft tot heden zijn krachten als bestuurslid van de Moskee Parmerdi Islam aan de Sidodadieweg.

Mevrouw Amat Rita, is geboren op 6 september 1947 te Alliance, in het district Comewijne.
Zij heeft de lagere scholen Rijstdorp in het district Commewijne en de Beatrixschool te Paramaribo bezocht. Zij ging verder naar de Louise school tot de derde klas en vanwege omstandigheden kon zij haar school niet verder afronden.
Op 1 november 1977 trad zij in dienst bij het ministerie van Sociale zaken waar zij als administratieve kracht begon. Door interne opleidingen bij het ministerie wist zij zich verder te scholen. In het jaar 1989 werd zij bevorderd tot waarnemend wijkhoofd van het district Saramacca en in 1994 als Wijkhoofd tot haar pensioen. Zij heeft als hobby’s bloemen planten, lezen en dieren kweken.
Het echtpaar trad op 27 januari 1967 in het huwelijksbootje uit welk huwelijk 1 kind is geboren(dochter). Verder hebben zij 2 klein kinderen en 1 achterklein kind. Het echtpaar verzekerde ervan dat wederzijds respect, vertrouwen, geduld gemaakt heeft dat zij dit mijlpaal hebben bereikt.

Het echtpaar kreeg ook hoog bezoek van de districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay die namens de President van het Republiek Suriname D.D. Bouterse een enveloppe overhandigd aan het echtpaar. De dc heeft het echtpaar daarbij nog vele jaren van geluk en een goede gezondheid toegewenst.
Bron: BICSaramacca
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.