Redactie: Beslaglegging Adek door schuldachterstand

adek Paramaribo


Een aannemer die geld van de Anton de Kom Universiteit moet ontvangen voor verrichte werkzaamheden heeft via een rechterlijk bevel beslag laten leggen op de tegoeden, het terrein en de gebouwen van de instelling.

Woensdag heeft het universiteitsbestuur de geledingen van de universiteit met spoed hierover geïnformeerd. Hugo Blanker, voorzitter van de Bond van Technisch en Administratief Personeel noemt de situatie zorgwekkend. Hij zegt dat het er aan zat te komen. “Wij hopen dat de werknemers en overige groeperingen er geen onoverkomelijk last van ondervinden.”
De vakbondsleider stelt dat de overheid moet leren om schulden te betalen. Als zaken op de juiste manier zijn gegaan moet de aannemer zijn geld krijgen. Hij hoopt dat het personeel niet de dupe wordt. “We verwachten niet dat onderwijs- en onderzoeksprocessen nadelige gevolgen hiervan zullen ondervinden.” Blanker kan zich niet voorstellen dat de regering het zo ver heeft laten komen. “Wij hopen niet dat er kapitaalvernietiging plaatsvindt bij gebouwde opstallen.”

De voorzitter van het universiteitsbestuur, Jack Menke, wilde niet reageren toen hem om een reactie werd gevraagd. Hij wilde eerst weten wie de bron is. Omdat elke journalist zijn bron hoort te beschermen is Mencke die informatie niet gegeven wat bij hem als reactie uitlokte: “Als wij wetenschappelijk onderzoek doen belt de pers niet. Als zulke zaken zich voordoen zijn jullie wel geïnteresseerd.” Op het moment dat de krant hem sprak zei hij in een belangrijke vergadering te zitten, “die tot laat in de avond zou duren.”
Bron: DWTU kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies

en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht

plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.