Video: Brandweerman verliest controle over het stuur(Video waarop te zien is hoe de truck uit de trens wordt gehaald)Een brandweerwagen met zes inzittenden is maandagochtend omstreeks zeven uur in de ochtend in een trens beland toen die onderweg was naar een brandmelding in Commewijne.

Volgens brandweervoorlichter Olten Pinas zijn vier gewonden met inwendige kneuzingen naar het ziekenhuis afgevoerd, waarvan één is opgenomen ter observatie. Drie van hen mocht na medisch te zijn behandeld huiswaarts keren.

Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de bestuurder van de brandweerwagen bij het beschrijven van een S-bocht zijn voorrijder wilde inhalen. Tijdens die inhaalmanoeuvre moest hij uitwijken voor een tegenligger en verloor de controle over het stuur.

Het voertuig werd met behulp van een kraanwagen uit de trens gehaald. De schade aan het voertuig is aanzienlijk.
Bron: DWT

Belangrijk: Voor degene die geen voorrang willen verlenen aan de politie, brandweer en ambulance wanneer het noodzakelijk is.
Artikel 10-8
7. In afwijking van het bepaalde in de leden 2, 4, 5 en 6 van dit artikel hebben treinen, trams of andere langs spoorstaven voortbewogen rij- of voertuigen, voorts motorrijtuigen ten dienste van politie en de brandweer,een ziekeninrichting – een en ander voorzover de bestuurders daarvan bij nadering van een kruising of splitsing van wegen gebruik maken van een sirene, bel, meertonige hoorn of rood, oranjerood of blauw zwaailicht – begrafenisstoeten, militaire- en politie colonnes, voorrang boven het overige verkeer. De genoemde categorieën hebben in de volgorde waarin zij zijn opgesomd, voorrang boven elkander.
POLITIEVOERRTUIGEN, BRANDWEER- EN AMBULANCEWAGENS
Artikel 27a-28
Onverminderd het bepaalde in artikel 2 van de Rijwet geldt de bij artikel 26 of krachtens artikel 27 voorgeschreven maximum snelheid niet voor motorrijtuigen in gebruik bij politie of brandweer en voor ambulances, een en ander voorzover overschrijding van de maximum snelheid in het dienstbelang onderscheidenlijk in het belang van het vervoer van zieken noodzakelijk is..**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.