Redactie: Scholen weer begonnen. Hectische toestanden

Landelijk was het gisteren een hectische toestand op scholen die getroffen zijn door de BvL/ALS-staking. Schooldirecteuren, leerkrachten, pupillen, ouders en verzorgers staan nu voor de immense taak om het onderwijs weer op gang te krijgen en te redden wat er te redden valt. De staking heeft alle middelbare scholen lamgelegd.

Directeur Balram Soemeer van het Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum, in zijn hoedanigheid van voorzitter van het Directeurenberaad voor scholen van het voortgezet onderwijs voor senioren, heeft aangegeven dat de directeuren donderdag om 12.00 uur bijeen komen om in samenspraak na te gaan hoe het onderwijsproces in goede banen te leiden. De vraagstukken en problemen die de scholen gemeen hebben, kunnen zodoende grotendeels gezamenlijk aangepakt worden. Het is ook zo dat elke school specifieke kopzorgen heeft. Daar ligt het aan de schooldirecties om met de leerkrachten en eventuele ondersteuning van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, het varkentje te wassen.
Directeur Jane Simons van het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs-1 heeft te kennen gegeven dat er heel wat werk te verzetten is. Schoolonderzoeken, de repweek en schoolprojecten zijn vanwege de acties binnen het onderwijs niet gehouden en uitgevoerd.

Een ander ernstig probleem waarmee het Imeao-1 kampt, is het vinden van stageplaatsen voor studenten die dit jaar afstuderen. Was het vinden van geschikte stageplaatsen in het verleden al een vraagstuk, nu is alles nog moeilijker geworden.
Bron: DBS

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.