Redactie: Ruben Rozendaal: “Recht voor een, recht voor allen”

“Het recht moet zegevieren. Recht voor een, recht voor allen”, reageert Ruben Rozendaal (60) met nogal krachtige stem. Hij staat niet te juichen omdat het 8 Decemberstrafproces wordt voortgezet, maar vindt het slechts goed dat er met het besluit van de Krijgsraad een stap is gezet naar een echte democratische staat waar het recht geld. “Het is een land waar we geboren zijn en waar we van houden. Het land gaat maar steeds achteruit en kapot door een bende en het moet een keertje ophouden.”
[quads id=1]
Rozendaal is zelf ook verdachte in deze zaak. “Ik weet dat ik niets heb gedaan. Ik heb ook verteld wat ik heb gedaan. Ik moest onder andere André Kamperveen ophalen en dat heb ik gedaan, maar ik was er niet van op de hoogte dat hij zou worden vermoord.” Rozendaal heeft de zitting maandag wegens gezondheidsredenen niet bijgewoond, maar hij heeft het geheel via de radio gevolgd. Hij zegt dat, zolang hij in staat is, hij elk moment bereid is om mee te werken aan het onderzoek. Achteraf bekeken voelt hij zich misbruikt ten behoeve van macht en niet voor het vooruit brengen van het land. “Ik was toen jong en had weinig tot bijna geen politiek inzicht.”
[quads id=1]

Hij vindt dat hoofdverdachte Desi Bouterse uiteindelijk zijn verantwoordelijkheid moet nemen en vertellen wat er precies is gebeurd. “Je was toen jong en je hebt fouten gemaakt, zegt dan sorry. Ik denk dat Suriname dan een gezegend land wordt.” Hij stelt dat Bouterse dit had moeten doen voordat hij president werd. Rozendaal is benieuwd naar de vervolgstappen en de beslissing van de rechter.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.