Before en After: Meredith is 32kg afgevallen

Hallo Familienieuws, Ik ben Meredith en ik wil ook mijn afval story met jullie delen.
Hierbij mijn verhaal:

Een aantal jaren geleden, na mijn zwangerschap, begon ik wat ik dacht “ouderdoms” pijntjes te krijgen. Ik woog altijd rond de 75kg maar de afgelopen 10 jaar werd ik steeds zwaarder maar ikzelf zag het niet.
Voor dat ik zwanger raakte woog ik 85kg. Ik ben tijdens m’n zwangerschap niet veel aangekomen (gelukkig dacht ik). Maar na mijn zwangerschap kwamen de kilootjes aangevlogen. Ik hou/ hield alleen van zoete dingen. Geen snoep maar cakejes etc. Veel Surinaams eten: alles met rijst.

Ik begon uit mijn kleren te groeien maar daar schonk ik geen aandacht aan. Ik begon last te krijgen van “pijntjes”. Het begon eerst bij mijn (voornamelijk onder-) rug. Niet altijd maar steeds regelmatiger. Ik dacht dat het stress was.

Ongeveer 1,5 geleden, in 2015 ben ik toch maar naar de huisarts geweest. Ik vertelde hem over mijn rug, mijn knieën (inmiddels had ik veel en vaak last in m’n rug en knieën) en als laatste pijn in mijn middenvoetsbeentjes. Wat voor mij heel erg was want ik heb een staand beroep.
Op die dag ben ik bij de huisarts op de weegschaal gaan staan en kreeg de schrik van mijn leven. Ik ben voor de zekerheid van de weegschaal gestapt en ben er toen weer op gaan staan omdat ik niet wilde geloven hoever het pijltje van de weegschaal ging.

110kg!!!

 

Mijn arts kwam naast me staan en zei: “Jaaahaaa jaaaa ja…”. Ik kon z’n gedachten horen. “JE BENT DIK!!!” Trouwens dat waren ook mijn gedachten. Ik kon het niet geloven. Hoe???!!! Wanneer???!!! Hoe heb ik mezelf zo laten gaan???!!! Waar is het fout gegaan.
Ik ging weg bij de huisarts en dacht na over wat ik zag op de weegschaal.

Die dag, eind juli 2015, heb ik het besluit genomen om er wat aan te doen. Om te veranderen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn kleine die steeds groter werd en begon te lopen en rennen. En ik kon haar niet bijhouden.

Ik heb de hele avond gezocht naar een dieet die ik vol kon houden. Die naar mijn wensen was. Waarin ik lekker kon eten. Ik wilde mezelf niet uithongeren (dat was mijn belangrijkste regel)!!! Ik vond heel veel celebrity diets. En de meest voorkomende was de low carb oftewel koolhydraat arm dieet. Of beter gezegd levensstijl.
Ik las over wat de bedoeling was. Wat die koolhydraten deden met je lichaam ( ik had al meerdere diëten gevolgd maar verviel altijd weer in mijn oude gewoonten).

De resultaten die ik las spraken mij heel erg aan. Ook foto’s van gerechten voldeden aan mijn wens. Ik maakte gelijk een aantal dagschema’s. En begon datzelfde weekend aan mijn nieuwe levensstijl. Ik zette voor mijn zelf een reëel doel qua kilo’s die eraf moesten maar geen tijd. Ik zou eerst kijken hoe ver ik kwam.

De eerste week verloor ik 5kg. De weken daarna verloor ik ongeveer 2kg per week. En half november 2015 was ik tot mijn verbazing -25kg op de weegschaal. Ik was zó trots op mezelf. Ik weet zeker dat ik mis-gunners had die dachten dat ik het niet vol zou houden. Maar dat kan me geen moer schelen. Die december verloor ik op vakantie in Suriname binnen 2 weken 6kg, waarschijnlijk omdat ik even moest acclimatiseren met het eten van daar. Daarvan kwam 3kg weer aan. Van december 2015 tot en met maart 2016 ging er nog eens 4 kg af. Ik schommel nu op -32kg. Mijn doel is -35 dus ik zit er dichtbij. Ik was wel op weg naar maat 48 en nu ben ik maat 40 en mooie Medium.
Ik eet nog steeds geen rijst (zo nu en dan als er nasi word gemaakt), geen fruit (ivm geborgen suikers), geen brood, geen pasta’s, geen zetmeel, geen specerijen, nauwelijks zout en bovenal geen suiker!!! Ik drink geen sappen of stroop behalve suikervrij of light.

Ik zou het een ieder aanraden. Ik voel mij gezonder, fitter en prettiger in mijn vel.
Meredith

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw felicitaties, mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Heeft u ook succes gehad met afvallen en wilt u uw verhaal met ons delen? Stuur het naar [email protected] Afvallen is zwaar, maar uw verhaal kan velen stimuleren.