Redactie: Voor 6500euro koop je een zoon

baby Suriname

Verschrikkelijk, maar waar: voor een gezonde baby wordt op de zwarte markt in Pakistan veel geld betaald. Het is een lucratieve handel voor criminele bendes, waar ook artsen en verpleegsters deel van uitmaken.

Zo nu en dan weet de Pakistaanse politie een bende op te pakken, zoals gisteren. De criminelen verhandelden baby’s voor duizenden euro’s. Voor een jongen werd 6500 euro betaald. Voor een meisje vroegen de smokkelaars de helft van dit bedrag.

De baby’s werden kort na de geboorte uit een ziekenhuis gestolen. Daarvoor waren artsen en verpleegsters verantwoordelijk. Tijdens het politieonderzoek kwamen gruwelijke details naar buiten. Het lichaam van een overleden baby werd verwisseld met dat van een gezonde baby. De biologische ouders kregen te horen dat hun kind was overleden.

Honderden gekidnapte baby’s zijn door de politie opgespoord. Zij mogen van de autoriteiten bij hun adoptieouders blijven. De handel in gekidnapte baby’s bloeit, omdat het in Pakistan lastig is een kind te adopteren. Op de zwarte markt wordt veel geld betaald voor een gezonde baby.
Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.