Redactie: 13 jaar geëist voor moord op Amsterdamse Nikki

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) opnieuw 13 jaar celstraf geëist voor het doden van de Amsterdamse vrouw Nikki Lawalata (27) in 2013.

Daarmee wordt hetzelfde geëist als eerder door de officier van justitie en het vonnis van de rechtbank.

Nikki Lawalata, de Nederlands-Molukse uitbater van het Italiaanse restaurant Il Sogno in de Koningsstraat, werd 1 september 2013 als vermist opgegeven door haar 34-jarige vriend Hani K. Drie dagen later werd Lawalata dood gevonden in een greppel in Lelystad.
Ze was enkele dagen daarvoor met geweld gedood in het huis van haar vriend en hij was dan ook lange tijd verdachte, maar na onderzoek van de recherche bleek dat hij ten tijde van de moord op zijn werk was. Volgens het OM heeft de ex-vriendin van haar vriend, Sylvana W., haar om het leven gebracht uit jaloezie.

W. bleek in de weken voorafgaand aan de moord een bijzondere belangstelling voor Lawalata te hebben gehad. Zo belde zij tientallen keren anoniem naar Il Sogno en gluurde ze over de schutting als Hani K. en Lawalata samen waren. Daarbij zijn er dna-sporen van Sylvana W. op het lichaam van Lawalata en in de badkamer waar de moord plaatsvond gevonden, en sporen van Lawalata in de auto van Sylvana W.


Sylvana W. heeft ook in hoger beroep wisselende verklaringen afgelegd. Het OM denk dat zij verstrikt is geraakt in haar leugens, en zelf ook niet meer weet wat er precies gebeurd is, of wat ze eerder heeft verteld.
Het OM rekent het W. extra aan dat ze het lichaam van Lawalata in een greppel heeft gedumpt en niet mee wil werken aan een persoonlijkheidsonderzoek. Een lange gevangenisstraf is daarom terecht.

De uitspraak volgt over ongeveer twee weken.
Bron: Parool

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.