Redactie: Winkeliers sluiten hun deuren

PARAMARIBO – Sinds begin dit jaar hebben al 61 winkels in Paramaribo hun deuren moeten sluiten.

Vanwege de economische malaise hebben tot nu toe 51 ondernemers van kledings- en levensmiddelenzaken zich uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). “Een groot deel daarvan zijn kleine winkeliers”, zegt Raymond Hasnoe, voorzitter van de Vereniging Surinaamse Winkeliers (VSW).
Bij de KKF melden zich elke dag een aantal ondernemers aan die hun bedrijf sluiten. Vanwege tegenvallende inkomsten leiden vele bedrijven verlies. “Ze kunnen hun vaste lasten niet betalen en zijn noodgedwongen om hun personeel te bedanken. De verhoging van brandstof en energieprijzen zijn ook dreigend voor ondernemers “, beaamt Hasnoe.

Ook gaan grote importeurs gebukt onder de economische malaise. Volgens de VSW-voorzitter blijkt uit gesprekken met grote importeurs dat de import met 40 procent is afgenomen. In 2016 hebben in totaal 1770 bedrijven hun deuren gesloten.
Bron: DWT
**
– [ ] U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.