Redactie: Mensen in de Bijlmer zijn boos
Laat dit de laatste keer zijn dat we onze kinderen overleveren aan mensen die ze liever opsluiten dan laten opgroeien.” Activist Jeffrey Afriyie is een van de eerste sprekers tijdens het protest, en je kunt merken dat hij het vaker heeft gedaan. Zijn woorden zijn zorgvuldig gekozen en klinken krachtig op het koude, donkere plein in het hart van winkelcentrum Amsterdamse Poort. Hij krijgt veel bijval van het aanwezige publiek, zo’n honderd mensen.

Even terug naar afgelopen dinsdag. De twaalfjarige jongen, wiens naam op verzoek van de ouders niet wordt genoemd, was door handhavers staande gehouden omdat hij door het winkelcentrum fietste, iets waar de laatste weken hard tegen wordt opgetreden. De jongen zou daarop hebben geweigerd zijn identiteitsbewijs te ­laten zien en een valse naam hebben opgegeven.
Het was voor de hand­havers reden de puber in de boeien te slaan en aan de politie over te dragen. De arrestatie werd door een omstander gefilmd en ging razendsnel het ­internet over. Ook kandidaat-politicus Sylvana ­Simons is naar het protest gekomen. Haar reactie was: “We kunnen niet wekelijks dit soort dingen ­meemaken en volhouden dat het incidenten zijn”  Bekijk hieronder de video van de aanhouding
Bron: Parool

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.