Redactie: Eindelijk een akkoord tussen de bond en regering

Er is een akkoord bereikt tussen het bestuur van De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en de regering. Bondvoorzitter Valies wil echter nog niets zeggen over de inhoud van het akkoord, alvorens het door algemene ledenvergadering is bekrachtigd.

BvL en ALS houden zaterdagochtend om tien uur een algemene ledenvergadering. De uitkomst daarvan zal bepalend zijn voor het al dan niet voorzetten van de staking. Valies lijkt tevreden over wat er tot nu toe is bereikt en liep breedlachend het kantongebouw uit.
De Staat besloot dinsdag de stakende onderwijzersbond voor het gerecht te dagen. Woensdag kwam het niet tot een behandeling, omdat de BvL om meer tijd vroeg.

Door de acties van de BvL en de ALS is er een enorme stagnatie in het onderwijsproces. Een groot aantal leerlingen zit al zeker twee weken thuis.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.