Redactie: Dochter betrapte man tijdens verkrachting moeder

omgang Suriname

De getuige S.L. verklaarde ten overstaan van rechter Marie Mettendaf dat zij de verdachte, Stepha W., op 26 augustus naakt in de woning van haar 67-jarige moeder heeft aangetroffen.

In de nacht van 25 op 26 augustus kwam de zoon van S.L. van een dansavond toen hij een gegil hoorde in de woning van zijn grootmoeder. S.L., die woonachtig is aan de Franse kant, kwam in verband met de jaardag van haar dochter naar Suriname.

Zij was op dat moment in diepe rust doen haar zoon haar wekte. Hij deelde zijn moeder mee dat er iets is gebeurd met oma. De getuige S.L. snelde zich naar de woning van haar moeder, die vlak naast haar huis woont. Zij en haar zoon hebben toen de slaapkamerdeur opengetrapt en zagen tot hun verbazing de verdachte naakt met een stijve penis in de kamer staan. Behalve S.L. en haar zoon hebben ook andere dorpelingen de verdachte in die situatie aangetroffen.

Een nichtje heeft zelfs een foto van de verdachte gemaakt met haar mobiel. De bezorgde dochter maakte zich enorm druk. Zij hoopt niet dat de verdachte besmet is met een overdraagbare ziekte. “Mijn moeder van 67 jaar is ziek. Eerder is zij ook al slachtoffer geworden. Maar vanwege het feit dat haar kamer donker was, kon zij toen het gezicht van de dader niet herkennen. In deze nacht hebben de mensen de verdachte op heterdaad betrapt.”
In deze zaak hebben de rechter, de officier van Justitie, Reshmi Rathipal, en advocaat Georgette Leter getracht om de waarheid uit de verdachte te halen, echter bleef hij erbij onschuldig te zijn ondanks alle bewijzen. De verdachte deed gedurende de behandeling alsof hij de rechter niet verstond. De rechter heeft voor alle duidelijkheid in het Surinaams (Sranantongo) met hem gecommuniceerd. ‘Joe e bruya mi now now’, merkte de rechter op gegeven moment op. Op 9 februari wordt de verdere behandeling voortgezet. De verdachte blijft in arrest.
Bron: DBS

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.