Redactie: Barbecueën Vondelpark Amsterdam vanaf nu verboden

Het is definitief. Nooit meer aangebrande vleesdampen uit het Vondelpark. Amsterdam Stadsdeel Zuid zal vanavond besluiten dat er een barbecue-verbod komt in de parken in Amsterdam-Zuid, vernemen we uit de bestuurskrochten van Amsterdam.
Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid in Amsterdam is akkoord met een voorstel voor een barbecueverbod in het Vondelpark, horen we. Hiertoe is besloten omdat barbecuen in het Vondelpark veel schade en overlast veroorzaakt en veel handhavingscapaciteit vergt. Eerder had stadsdeel Zuid al besloten om barbecuen slechts op een beperkt aantal plaatsen toe te staan in de rijkste wijk van de hoofdstad. Vanavond wordt het besloten.
Bestuurder Paul Slettenhaar zegt hierover in een persbericht dat Quote net heeft ingezien: ‘Jaarlijks geven we veel geld uit aan het opruimen van vuilnis en het herstellen van de schade die ontstaat door het barbecuen. Ook het handhaven van de regels kost extra geld en inspanning. Dat geld kunnen we in Zuid beter gebruiken. Het Vondelpark is met miljoenen bezoekers per jaar uit binnen- en buitenland het drukste park van Nederland. Het is een van de visitekaartjes van Amsterdam, rommel, stank en rookoverlast horen daar niet bij.’

Het besluit is mede tot stand gekomen door de onophoudelijke lobby van de Vereniging Vrienden van het Vondelpark. Die laten bij monde van Olaf Paulus van Pauwvliet het volgende weten: ‘Toen vorig jaar uit onderzoek van de gemeente ook objectief bleek dat de bbq inderdaad veel overlast veroorzaakt en jaarlijks een schadepost oplevert van bijna € 300.000 keerde ook in de bestuurscommissie Zuid het sentiment. Tijdens de plenaire bbq-vergadering was de VVVP één van de insprekers. Toen tekende zich voor het eerst een meerderheid af voor een bbq-verbod.
De VVVP is zeer opgetogen over het besluit dat vandaag is genomen: ‘Eindelijk is het Vondelpark definitief verlost van de schade, de rotzooi en de overlast die veroorzaakt werd door de kleine groep bbq’ers’, aldus VVVP-bestuurder Olaf Paulus van Pauwvliet.
Bron: Quotenet

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.