Redactie: Geen voorlopige vrijlating King Koyeba

De Surinaamse Dancehall artiest King Koyeba blijft voorlopig in de gevangenis. De rechter-commissaris heeft maandag het verzoek tot de voorlopige vrijlating afgewezen, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag. De rechter gaf bij de zitting aan dat ze ook naar de omstandigheden kijkt. Het is niet zo dat de man drugs voor eigen gebruik had, maar hij gebruikte een jongetje om drugs te verkopen met alle gevolgen van dien.

Lygia Palmburg die samen met Raoul Lobo de artiest juridisch bijstaat, deed het verzoek om Koyeba voorlopig in vrijheid te krijgen vanwege het feit dat hij voor ongeveer 600 gram drugs terecht staat en niet voor 6 kilogram zoals in de media werd vermeld. De officier van justitie in Suriname zei dat ze zal refereren aan het oordeel van de rechter. De rechter vroeg aan King Koyeba om uit te leggen wat er is gebeurd en hij gaf aan alles over te laten aan zijn advocaat.
Jermaine A, de tweede verdachte heeft verklaard dat hij marihuana van iemand had gekregen om te verkopen en King Koyeba heeft benaderd en de helft van een pak van 1000 gram verstrekt. Op de vorige zitting getuigde een neefje van king Koyeba dat hij af en toe drugs verkocht voor zijn oom. Hij verkocht die voor SRD 5 en droeg de opbrengsten over aan zijn oom.
Bron: Waterkant

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2016/10/15/redactie-king-koyeba-aangehouden-drugsinval/

https://www.familienieuws.com/2017/01/10/redactie-neefje-verkocht-drugs-king-koyeba/

 

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.