Redactie: 13-jarige dwingt man om met haar naar bed te gaan?

Verdachte Lloyd D. hoorde maandag acht jaar gevangenisstraf tegen zich eisen voor misbruik van vier minderjarige meisjes. Officier van Justitie Astrid Niamat zegt dat er voldoende bewijs hiervoor is. Hij had eerst schuld bekend, maar kwam op de vorige zitting terug op zijn verklaring.

De man beweert dat hij twee van de meisjes niet heeft misbruikt, terwijl hij bij de politie een uitgebreide verklaring had afgelegd die raakvlakken heeft met die van de slachtoffers. Hij zei in het geval van een dertienjarig meisje door haar gedwongen te zijn de liefde met haar te bedrijven.

Hij had ingestemd omdat hij het kind, dat het volgens hem niet breed heeft, wilde helpen. De verdachte voelt zich daarom ook niet schuldig en heeft ook geen spijt. In een ander geval, waarbij de verdachte ook schuld heeft bekend, beweert hij dat zijn hand de borsten van het slachtoffer per ongeluk had geraakt.
Advocaat Harold Belfor vroeg rechter Siegline Wijnhard om een gecombineerde straf op te leggen. Ook de verdachte smeekt de rechter in zijn laatste woord om de straf te matigen. Wijnhard zal op 27 februari uitspraak doen.
Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.