Video: Leerkrachten OS Uitkijk gaan weer gewoon aan het werk

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft aan een deel van de leerkrachten van de Openbare School te Uitkijk toestemming verleend zich weer aan te melden voor het geven van onderwijs.
Dit nadat zij het verweer voor hun afwezigheid de afgelopen dagen hebben ingediend bij de bewindsman.

De minister is blij dat toch enkele leerkrachten gehoor hebben gegeven aan zijn oproep.
“Voor ons is belangrijk dat er normalisatie komt in het proces, vooral op OS Uitkijk. Bovendien moeten de achterstanden bij de leerlingen ook bijgewerkt worden,” aldus Peneux.
De leerkrachten zijn blij zich weer te kunnen inzetten om het Surinaams kind te ontwikkelen. Ze geven aan in feite misleid te zijn door de acties van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname. Ze leefden immers in de veronderstelling niet verplicht te zijn hun verweer in te dienen als hoe het ministerie het gevraagd heeft.
Na hun raadslieden te hebben geconsulteerd, werd hen geadviseerd de nodige stukken toch in te leveren. Dit om zichzelf juridisch te beschermen in geval de ontstane situatie verslechterd.

De groep leerkrachten beloofde er alles aan te doen om de achterstanden weg te werken. Hierbij krijgen ze ondersteuning van het ministerie met name de afdeling Inspectie.
De afdeling aldaar zal een inhaal programma samenstellen en monitoren. “We doen er alles aan om de overgang goed te doen verlopen. De kinderen moeten niet de dupe worden van de actie van de leerkrachten,” zegt de bewindsman desgevraagd.
De leerkrachten hopen verder dat de algehele situatie rond het onderwijs binnenkort genormaliseerd wordt, meldt het ministerie in een persbericht.
Bron: GFC
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.