Redactie: Nederlandse weerman zakt door het ijs

Weerman Rick Bergfeld van RTi Hilversum wilde donderdag tijdens het weerbericht de dikte van het ijs testen. Rick en de cameraman waren ervan overtuigd dat het ijs wel dik genoeg was, toch moest hij zijn test bekopen met een natte broek.
„U ziet het: ijs! Straks even kijken of het ijs mij houdt,” zegt weerman Rick vol goede moed aan het begin van de uitzending. Na het weerbericht trekt hij de stoute schoenen aan en stapt triomfantelijk het ijs op. Ai, het werd gelijk duidelijk dat het ijs nog lang niet dik genoeg was, want Rick zakt er gelijk doorheen!

„Het ijs zag er goed uit, niemand zag het aankomen, ik had hooguit verwacht om uit te glijden,” zegt Rick aan Metro. Het water was erg koud maar gelukkig woonde Rick in de buurt zodat hij snel naar huis kon om iets warms aan te trekken. „Het water was ijskoud haha.

Wij lachen er nu om, maar ik begrijp wel dat dit best gevaarlijk kan zijn. Ik ben nog jong en was gelukkig zo weer uit het water, maar een ouder iemand kan misschien last krijgen van zijn hart.” Een ding weet Rick zeker, het ijs is voorlopig nog niet hard genoeg!
Bron: Metro
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.