Redactie: 17-jarige dief krijgt flinke klappen van slachtoffer

politie Suriname

De politie van Lelydorp kreeg op donderdag 12 januari via de Centrale Meldkamer het bericht dat een verdachte van diefstal voor een pompstation in het ressort is aangehouden.

Toen de wetsdienaren arriveerden, troffen ze een jeugdige met een bloedende neus, een manspersoon en een bromfiets aan. Het onderzoek wees uit dat de jeugdige Rosil V. (17) kort tevoren met een kompaan een bromfiets heeft gestolen voor een winkel in het district Para. Na hun daad gingen zij er vandoor in de richting van Lelydorp.
De benadeelde heeft met hulp van een voorbijganger de achtervolging kunnen inzetten. Het gelukte de autobestuurder Roisil en de gestolen bromfiets ter hoogte van het pompstation klem te rijden. De andere jeugdige zag kans op een andere bromfiets weg te komen.

De benadeelde hield Rosil aan en verkocht hem enkele klappen. Door deze mishandeling liep Rosil een bloed neus op. De 24-jarige benadeelde Rogier P. werd op grond van de mishandeling eveneens overgebracht naar het politiebureau. Zowel Rosil als Rogier werden voorgeleid.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Rosil in verzekering gesteld, terwijl Rogier is heengezonden. Rogier kon weer over zijn bromfiets beschikken.
Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken. Rosil is ondergebracht in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli. Op zijn aanwijzing is zijn kompaan Shayan ook 17 jaar oud door de politie van Jeugdzaken opgespoord en ingesloten. Op de woonadressen van de jongens zijn bromfietsonderdelen en drie zangvogels aangetroffen en in beslag genomen.
Bron: KPS

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.