Video: Stakingsdag 8 en reactie van assembleelid Melvin Bouva

Wilgo Valies, voorzitter van BvL en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) heeft de onderwijsgevenden opgeroepen om zich vrijdag weer aan te melden in Theater Unique. “Het is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn wel zaken aangehaald. Ik ben niet tevreden.
Wij willen een oplossing en dat is nog niet in zicht”, deelt Valies mee na een gesprek met de leiding van De Nationale Assemblee. “Wij zullen de leden morgen informeren over de stand van zaken,” zei Valies.

Vicevoorzitter Melvin Bouva had woensdag beloofd dat er vandaag een antwoord zou komen van De Nationale Assemblee. De actievoerende leerkrachten hebben ruim een uur lang geprotesteerd voor het Assembleegebouw. Afgesproken was dat een delegatie om 12 uur ontvangen zou worden door Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. De felle zon heeft gemaakt dat het protest eerder is afgebroken. Rond 1 uur ’s middags uur is de delegatie ontvangen. De meeste actievoerders hadden zich toen al teruggetrokken.
Nog geen uur later was het gesprek afgelopen. “Vruchtbaar is een zwaar woord maar we hebben een gesprek gehad dat zou moeten leiden naar een oplossing.” deelde Valies mee. “Het parlement heeft een gesprek gehad met de regering. Aan ons is het een en ander doorgespeeld over hoe het gesprek gegaan is. De parlementsvoorzitter heeft haar inzichten meegedeeld. Wij gaan dus morgenochtend om 8 uur met de leden daarover praten.”

Ook assembleelid Melvin Bouta heeft zich geuit over de situatie op zijn Facebook pagine. Dit is wat hij te zeggen had:

Ai boi..wat een hektische dag…Na intensieve gesprekken en bemiddeling van DNA hebben we vanuit de leiding zoals gister door mij afgesproken, de regering bemoedigd en bereid gevonden om ondanks de verschillen het pad van dialoog vast te houden. Vandaag heeft de regering besloten en meegedeeld dat zij de Bvl opnieuw zal uitnodigen om met elkaar aan tafel te zitten over de herwaardering van leraren.Het is redelijkerwijs verwachtbaar dat de bond wat gas terug neemt en hun staking opschort zodat de leerkrachten en kinderen spoedig weer naar school kunnen. Dialoog is nog altijd the best way om tot een oplossing te komen! Lets hope dat op basis hiervan partijen dichterbij elkaar komen zodat het belang van alle partijen Is gegarandeerd. Ik vraag een ieder om mee te werken aan dit proces …met een beetje meer inspanning komt het ckr goed. #wroko def du

 

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.