Redactie: Moet je je kind elke dag baden of niet?

Hoe vaak was jij je kind? De een doet het iedere dag? De ander wast het kind zo een paar dagen niet. Wat is het beste? De meeste mensen in Suriname wassen hun kinderen minimaal 1 keer per dag. Een moeder vertelt de redactie  van FamilieNieuws dat ze haar 5-jarig kind elke dag 3 keertjes een bad geeft. Bij het opstaan, als ze thuis komt van school en voor het slapen gaan. En als het echt heet is dan nog een keertje om 5 uur ’s middags.

Volgens dermatoloog Marjolein Leenarts is het helemaal niet goed om je kind iedere dag met zeep te wassen en voor de hygiëne niet nodig. Het droogt de huid zelfs uit. Zij voelt meer voor het ouderwetse washandje bij de wastafel. Voor 68 procent van de ouders in Nederland is het wassen van hun kind een dagelijkse gewoonte, blijkt uit onderzoek van Leenarts.
Van de vaders en moeders die hun kind wel eens een paar dagen niet wast, blijkt een op de vier zich hierdoor een slechte ouder te vinden. Terecht of niet?

Bron: Metro
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.