Redactie: Is de DSB bank Failliet?

Via sociale media circuleerden woensdag “valse berichten” over een vermeend faillissement van De Surinaamsche Bank (DSB) en ontslag van directeur Sigmund Proeve.

“Dit is betreurenswaardig en kennelijk bedoeld om onrust te zaaien”, benadrukte Glenn Gersie, president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), woensdagavond tijdens de nieuwjaarsviering van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES).
Proeve onderstreepte woensdagavond via staatszender STVS dat de bank niet failliet is en dat hij niet ontslagen is. Gersie noemde de berichten “storend” en verzekerde dat de CBvS alle financiële instellingen goed in de gaten houdt. “En ik kan u verzekeren dat er geen sprake is van faillissement bij de DSB”, benadrukte hij.

Ook VES-voorzitter Winston Ramautarsing spreekt zijn afkeuring uit over de geruchten. “Elk bedrijf heeft ups en downs, dat zal ook voor DSB gelden. Wij hebben geen behoefte aan dit soort zaken die onnodige paniek beogen te zaaien. Wij blijven allemaal in dit land en zullen met zijn allen ervoor moeten zorgen dat Suriname uit de crisis komt.”

Alle sectoren zijn volgens Gersie getroffen door de heersende economische crisis in het land: “Ook het bankwezen is verzwakt geworden.” Daarom werkt de moederbank volgens de governor nauw samen met de banken, inclusief DSB, om ze weer te helpen voldoen aan de geldende normen. “Er is geen reden tot paniek. De CBvS houdt de zaken goed in de gaten”, aldus Gersie.

DSB, ’s lands grootste financiële instelling, maakte vorig jaar in haar halfjaarlijkse rapport melding van een verlies over de eerste zes maanden van 2016.Eind vorig jaar maakte de regering melding dat ze achterstallige betalingen aan leveranciers zou inlopen, om te voorkomen dat banken in verder financiële problemen zouden geraken.
Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.