Redactie: 4 percelen verdwenen in de Suriname rivier

Vier percelen te Acaribo in het district Para verdwijnen geleidelijk aan in de Surinamerivier. Door de oeververzakking verdwijnen beschoeiingen, botenhellingen en prielen in de rivier. De eigenaren bemerkten maandag scheuringen in hun percelen, waarna alles verzakt en door de rivier is verzwolgen.

De afkalving is reeds 17 meter in lengte. Verwacht wordt dat dit zal accumuleren met 20 meter.
Assembleelid Glenn Sapoen, de bestuursdienst en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing( NCCR) toefden hedenmiddag naar het getroffen gebied. Gelukkig zijn de woonhuizen nog buiten de gevarenzone, geeft het NCCR aan.

De districtscommissaris, deskundigen van het mimisterie van Openbare Werken, het NCCR en de Maritieme Autoriteit Suriname( MAS) zullen morgen besluiten wat ertegen de verzakking gedaan zal.worden.
De situatie is vooralsnog niet levendbedreigend, maar mensen moeten uit de buurt van de afkalving blijven, geeft de bestuursdienst mee.
Bron: AllesinSu

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.