Video: Oor-gaatjes bij baby’s. Traditie of kindermishandeling?

Gaatjes laten schieten in de oren van je pasgeboren baby? Veel Surinamers zien er geen kwaad in.  In Nederland kwam een vrouw in opspraak toen ze op televisie kwam met haar baby die oor-gaatjes heeft. De jonge moeder liet de oren van haar dochtertje prikken toen ze nog geen 2 maanden was.
Als de kijkers de gepiercete oren van de kleine baby zien, barst op social media de discussie los. Want gaatjes schieten bij een baby van amper 2 maanden: wie doet dat nou? Verontwaardigd vragen velen zich af of het überhaupt toegestaan is om de oren van je pasgeboren baby te laten piercen. Dat blijkt inderdaad volkomen legaal. Het schieten van gaatjes is niet leeftijdsgebonden, al hanteren de meeste juweliers in Nederland een minimumleeftijd van 6 jaar.

Veel Nederlanders noemen het laten piercen van de oren van een baby kindermishandeling. Ze willen gaatjes prikken bij baby’s verbieden.

In Suriname is het juist eerder regel dan uitzondering dat een baby met twee oorbellen in de kinderwagen ligt. Sommige komen zelfs al met gaatjes in hun oren uit het ziekenhuis. “Zo weet iedereen meteen dat het een meisje is”, zegt een moeder tegen de redactie van Familienieuws.
Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Kun je in de oren van een pasgeboren baby al gaatjes laten prikken, of kun je beter wachten? En hoelang zou je dan moeten wachten? Een paar weken, een aantal jaren of is het beter om je tienerdochter of zoon het zelf te laten beslissen als ze 18 zijn.  Vertel het ons!

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.