Redactie: Muzikant Marcel Morman overleden


De naam Marcel Morman zal misschien geen belletje doen rinkelen, maar zeg je ‘Mori’ of ‘Pa Mori’ dan weet de échte kawinaliefhebber het direct: de bekende voorzanger van kawinaband Sukru Sani met de aparte stem. Pa Mori is dinsdag overleden.
Patrick Tevreden, die jarenlang met Pa Mori heeft gezongen in Sukru Sani, was één van de eersten die het nieuws over het verscheiden van Morman wereldkundig maakte. “Weer een muziekicoon heengegaan. Waka bun lobi brada”, bracht hij hulde aan Morman.

Mori’s stem was wat hem onderscheidde in de kawinawereld. Hij scoorde hits als ‘Saramacca Mama’ en ‘Dis na Mi’ en is ook te horen op ‘Banana’.
‘Sranan Gowtu’ heeft dinsdag op Facebook bekendgemaakt dat er op 29 januari “een prachtig eerbetoon” aan Morman gebracht zal worden in Paradiso. Op die dag treden Sukru Sani, Master Blaster en Iwan Esseboom & The Funmasters op. ‘Sranan Gowtu’ is een initiatief van platenmaatschappij Top Notch met als doel de levensloop en ontwikkeling van de Surinaamse muziek vast te leggen.
Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.