Redactie: Drugs-smokkelende moeders willen naar hun kinderen

Melissa C. (28) en Rushanna P. (24) willen beide een goede moeder zijn voor hun kinderen. Ze hebben een dure les geleerd en wensen zo spoedig mogelijk terug te keren naar hun land van herkomst, Guyana. Dit vertelden ze rechter Ingrid Lachitjaran maandag huilend in hun laatste woord.

Het tweetal staat terecht voor drugssmokkel en zit al tien maanden in voorarrest. De 24-jarige is moeder van vijf kinderen, van wie het jongste een jaar is. Medeverdachte Melissa C. heeft drie kinderen. Het jongste is vier jaar.
De jonge vrouwen hebben zich geleend voor drugsmokkel vanuit Suriname naar de Bahama’s met tweeduizend Amerikaanse dollar als tegenprestatie, maar ze vielen door de mand. Als de missie was geslaagd zou hen een beter leven wachten. De twee verkeerden volgens hun eigen verklaring namelijk in financiële nood. Officier van justitie Nirmala Maikoe heeft de rechter voorgesteld om elk van de vrouwen een celstraf van vijftien maanden met aftrek op te leggen en een geldboete van drieduizend Surinaamse dollar, te vervangen door een maand celstraf. Eenzelfde eis deed ze tegen een derde verdachte, de 36-jarige Osborn N.De openbare aanklager sluit niet uit dat de mannelijke verdachte en de twee vrouwen voor dezelfde organisatie hebben gewerkt.
Advocaat Jennifer Pinas vroeg de rechter maaandag om rekening te houden met de omstandigheden waaronder de vrouwen het feit hebben begaan.

Ze keurt hun handelingen af, maar toch verdienen ze volgens haar een tweede kans. Haar collega Irvin Kanhai vindt de redenering van de vervolging maar niets. Hij kan zich niet voorstellen dat Maikoe vaststelt dat er een mogelijke samenwerking was tussen de verdachten. Hij concludeert vrijspraak voor Osborn N. De kantonrechter zal op 6 februari vonniswijzen.
Bron: DWT

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2016/10/18/redactie-moeder-5-komt-regelmatig-naar-suriname-drugs-smokkel/

 

https://www.familienieuws.com/2016/12/06/redactie-15-maanden-cel-3-drugs-smokkelaars/

 

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.