Redactie: Over de crematie van Mangal en zijn 18 jarige vriendin Gayapersad

De crematie van de 54-jarige Chandrikapersad Mangal en zijn vriendin Reshmikoemarie Gayapersad (18) vond afgelopen zaterdag te Weg naar Zee plaats.

Beide lijken waren op één brandstapel naast elkaar gelegd. Dit was geheel volgens de wens van dit koppel. Heel opmerkelijk, maar zij hadden reeds afgelopen maand december bij een uitvaartbedrijf hun zaken goed geregeld en hun wensen kenbaar gemaakt. Daarbij was bepaald dat indien zij op welke wijze dan ook om het leven zouden komen, zij op één brandstapel gecremeerd wilden worden. Het uitvaartbedrijf heeft beide lijken naast elkaar gelegd op een brede brandstapel. De kosten van de crematie waren ook vooraf betaald bij het uitvaartbedrijf.
Maar dat komt wel meer voor. Vooral oudere mensen regelen hun zaken vooraf. Op een van de drie brieven die de politie op de dag van de dubbele zelfmoord had aangetroffen stond er een nummer vermeld. Men moest op dat nummer bellen en de persoon in kwestie vragen om de deur van de gesloten kamer open te doen. Het gaat in deze om een zus van Mangal die momenteel in Nederland vertoeft. Zij kon vanwege omstandigheden niet afreizen naar Suriname en vroeg een neefje van Mangal om de deur open te breken. In bijzijn van de ex-vrouw van Mangal werd de deur geopend. In de kamer werden levensmiddelen, kleding en ook geld, kortom alles wat nodig zou zijn voor de rituelen, aangetroffen.

Behalve deze goederen werd ook een notarieel stuk aangetroffen. Het perceel alwaar dit koppel Mangal/ Gayapersad woonde, heeft Mangal overgeschreven op naam van het geadopteerde kind van Mangal en zijn ex-vrouw. Aan Reshmi had het echtpaar Mangal onderdak geboden vertelt een familielid aan Dagblad Suriname. De afgelopen 2 jaren heeft de ex-vrouw van Mangel ontdekt dat haar man een intieme relatie had met Reshmi Gayapersad. Er ontstond toen een ruzie tussen Mangal en zijn ex-vrouw.
Op een dag heeft Mangal zijn ex-vrouw samen met hun geadopteerd kind uit huis gezet. De ex-vrouw bleef in de zelfde buurt wonen alwaar Mangal met zijn 18-jarige vriendin woonde. De familie van Mangal en de vader van Gayapersad hoefden in feite financieel niets in te brengen voor deze crematie
Bron: DBS

Waarschuwing!!

Onderstaande foto kan schokkend zijn

*

*

*

*

*

*

*

**

Eerdere berichten:

 

Redactie: Koppel wil samen op de brandstapel tegelijkertijd gecremeerd worden

Redactie: 18-jarige Rishnikoemarie Gajapersad en 54-jarige Chandrikapersad Mangal overleden

 

 

Video: 2 lijken gevonden te Livorno

 

 

 

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.